Tips en advies

Schoenen kopen

Het is verstandig om uw schoenen aan het einde van de dag te kopen, uw voeten zijn dan namelijk iets meer opgezet dan in de ochtend. Laat ook uw beide voeten even opmeten. De schoenmaatlengte is minimaal een halve cm langer dan uw langste teen, zodat uw schoenen niet te klein zijn en u bij het lopen uw voeten goed kunt afwikkelen zonder dat uw tenen de neus van de schoenen aanraken.
Koop liever geen instappers, maar een schoen die u met een veter of klittenband kunt sluiten, daarvan is de pasvorm het beste.
Het contrafort ( het verstevigde hiel deel) van de schoen moet de hiel goed omsluiten.

Voeten wassen

Het is belangrijk om uw voeten te wassen met handwarm water, gebruik hierbij liever geen zeep. Droog uw voeten na het wassen altijd erg goed af, vooral tussen uw tenen.
Trek niet meteen uw sokken of panty aan, geef uw voeten eerst de kans om goed te drogen.

Nagels knippen

Ingroeiende teennagels komen vaak voor door het verkeerd knippen van de teennagels en druk door slecht passende schoenen of een weke huid rondom de teennagel. Ook teveel baden of transpirerende voeten zijn de grootste risico’s voor het ontstaan van ingroeiende teennagels.

Knip uw nagels altijd met een goede nagelschaar of tang en knip de nagels van de tenen altijd recht af. Let er op dat u de nagels niet te kort knipt en rond de nagels iets afvijlt met een nagelvijl.